آیا ورق های گالوانیزه قابلیت جوشکاری دارند؟ معرفی انواع روشهای جوشکاری ورق گالوانیزه
جوشکاری ورق گالوانیزه برای کسانی که ورق گالوانیزه را برای استفاده و ساخت و ساز انتخاب می کنند معمولا این سوال پیش می اید که آیا ورق های گالوانیزه قابل جوش دادن هستند یا نه؟: که در جواب پاسخ به این سوال باید بگوییم بله ورق های گالوانیزه همانند سایر مقاطع فولادی امکان جوشکاری را دارند اما کمی تفاوت دارند و نیازمند رعایت یکسری نکات می باشند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت لطفا تا پایان با ما همراه باشید.
جوشکاری ورق های گالوانیزه و مشکلات آن ها
قابلیت جوشکاری ورق های گالوانیزه با این که امکان پذیر می باشد اما مشکلاتی را نیز به همراه دارد. به همین خاطر موقع جوشکاری ورق های گالوانیزه نیاز به استفاده از نیروی کار ماهر می باشد. چون اگر ورق گالوانیزه نازک باشد به سبب حرارتی که تحت جوشکاری به آن وارد می شود باعث ایجاد سوراخ هایی در ورق گالوانیزه می شود.
تفاوت عمده جوشکاری ورق های گالوانیزه به نسبت سایر مقاطع فولادی در دمای تبخیر پوشش روی می باشد. که دمای ذوب پوشش روی 420 درجه سانتی گراد و دمای بخار آن 907 درجه سانتی گراد می باشد. اما در سایر مقاطع فولادی دمای ذوب 1538 درجه سانتی گراد و قوس جوشکاری فولاد در دمایی بین 8000 تا 11000 درجه سانتی گراد می باشد. ورق های گالوانیزه به دلیل داشتن لایه ی پوششی روی باعث ایجاد مشکلاتی همچون دود زیاد و از بین رفتن پوشش روی به علت حرارت بالا می شوند.
رفع مشکلات جوشکاری ورق های گالوانیزه
همان طور که اشاره شد ورق های گالوانیزه نیز همانند سایر مقطع های فولادی قابلیت جوشکاری دارند اما جوشکاری ورق های گالوانیزه مشکلات و محدودیت هایی را نیز به همراه دارد. و نیازمند دقت و حساسیت بیشتری موقع جوشکاری می باشند. از مهمترین عواملی که سبب می شود جوشکاری ورق های گالوانیزه کیفیت بیشتری داشته باشد انتخاب بهترین روش برای جوشکاری می باشد. همچنین عوامل دیگری برای رفع مشکلات جوشکاری ورق ها گالوانیزه باید صورت پذیرد که عبارتند از: استفاده از الکترود های مناسب و تمیز کردن سطح ورق گالوانیزه.
انواع روش های جوشکاری ورق های گالوانیزه و عملکرد آن ها
روش های متفاوتی وجود دارد که با استفاده از آن ها می توان ورق های گالوانیزه را جوش داد. انواع جوشکاری ورق های گالوانیزه عبارتند از: جوشکاری قوس فلزی تحت گاز(GMAW)، جوشکاری مقاومتی، جوشکاری با اشعه لیزر، جوشکاری قوسی با الکترود پوشش دار(SMAW)
جوشکاری قوس فلز تحت گاز(GMAW):
اگر ورق فولادی گالوانیزه نازک باشد این روش بسیار کاربردی و موثر می باشد. از این روش جوشکاری به عنوان جوشکاری CO2 نیز یاد می شود. این روش جوشکاری تغییرات زیادی را در سطح ورق گالوانیزه ایجاد نمی کند و معمولا واکنشی با فلز روی موجود در سطح ورق انجام نمی دهد. در این روش هنگام فرآیند جوشکاری از گاز محافظ استفاده می شود. جوشکاری ورق های گالوانیزه با این روش نیازمند تخصص و بهره مندی از دانش کافی می باشد.
جوشکاری مقاومتی:
از روش ها جوشکاری متداول و رایج ورق های گالوانیزه می توان به جوشکاری مقاومتی اشاره کرد. این روش جوشکاری برای ورق های کاربرد دارد که ضخامت آن ها کمتر از 5 میلی متر باشد واین روش جوشکاری آسیب کمتری به ورق گالوانیزه را وارد می کند. ولی برای جوشکاری ورق های گالوانیزه که دارای ضخامت بالایی هستند مناسب نمی باشد.
جوشکاری با اشعه لیزر:
این روش جزء روش های جدید جوشکاری می باشد که کاربرد های مختلفی در صنعت های گوناگونی دارد عملکرد این روش به این صورت می باشد که اشعه لیزر با حرارتی که ایجاد می کند سطح ورق ذوب می شود که پس از انجماد و سرد شدن اتصال صورت می گیرد. با این روش می توان خسارت های وارده را تا حد ممکن کاهش داد.
معایب جوشکاری ورق های فلزی به روش اشعه لیزر
این روش جوشکاری دارای معایبی نیز می باشد که از معایب آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
قطعات هنگام جوشکاری باید به درستی در کنار هم قرار بگیرند زیرا اگر قطعات در یک راستا با یکدیگر نباشند امکان بریدگی جوش وجود دارد.
دستگاه های جوشکاری لیزری به نسبت سایر دستگاه های جوشکاری از قیمت بالایی برخوردار هستند.
ورق های که دارای پوشش روی می باشند و بر روی هم قرار گرفته اند با این روش مناسب نمی باشد.
جوشکاری قوسی با الکترود پوشش دار(SMAW):
این روش جوشکاری برای ورق های گالوانیزه ای مناسب می باشد که ضخامت آن ها 5/0 اینچ یا بیشتر باشد. جوشکاری به روش قوسی یکی از متداول ترین جوشکاری های دستی می باشد. در این روش قوس الکتریکی بین یک الکترود روکش دار و قطعه، کار زده می شود که نتیجه این عمل باعث ایجاد حرارت لازم برای ذوب فلز پایه و الکترود می شود.
الکترود و سیم جوش ورق گالوانیزه
الکترود و سیم جوش ورق های گالوانیزه به نسبت روش های جوشکاری متفاوت می باشد. در واقع الکترود وسیم جوش یک سیم فلزی رسانا می باشد که از نظر جنس در دسته بندی ها قلیایی، رتیلی و سلولزی قرار می گیرند الکترود های مورد استفاده در جوشکاری ورق های گالوانیزه باید دارای خصوصیاتی باشند که بتوان از آن ها استفاده کرد که این خصوصیات عبارتند از جنس آلومینیومی، فلز ضد زنگ بودن و داشتن روکش های مختلف که میتوان از آنها نام برد.
نکات ایمنی در هنگام جوشکاری ورق های گالوانیزه
جوشکاری ورق های گالوانیزه همانند سایر مقاطع فولادی نیازمند رعایت نکات ایمنی می باشد. استفاده از ماسک های مخصوص برای حفاظت از چشم ها وصورت، استفاده از دستکش مخصوص برای جلوگیری از سوخت دست ها، تهیه لباس ضد اشتعال و کفش های مخصوص و همچنین مطمئن بودن از نبودن مواد قابل اشتعال در محیط جوشکاری از نکات مهم در هنگام جوشکاری می باشد. از صدمات احتمالی جوشکاری ورق های گالوانیزه می توان به برق گرفتگی، سوختگی و انواع آسیب دیدگی های جسمی اشاره کرد.
سخن پایانی
ما در این مقاله سعی کردیم اطلاعاتی درباره جوشکاری ورق های گالوانیزه و مشکلات آن ها ارائه نماییم و به این سوال که آیا ورق گالوانیزه قابل جوشکاری هست یا خیر پاسخ دادیم.همانطور که در این مقاله مطالعه کردید امکان جوشکاری ورق گالوانیزه وجود دارد؛ اما جوشکاری این ورق ها به نسبت سایر ورق های فولادی متفاوت بوده و مشکلاتی را نیز به همراه دارد که به طور کامل توضیح داده شد. شما همراهان و مشتریان عزیز مجموعه بازرگانی پلیت استیل یک همواره می توانید جهت در یافت مشاوره و اطلاع از قیمت ورق های گالوانیزه با کارشناسان ما در ارتباط باشید.