ورق رنگی فولادی موجدار انواع رنگ، جنس، کاربرد و نکاتی که در انتخاب این ورقها رعایت کنیم
ورق فولادی موجدار رنگی
ورق های رنگی به طور گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند از ورق های رنگی که دارای محبوبیت بالایی بوده و گزینه ایده آلی میان مصرف کنندگان محسوب می شود می توان به ورق های فولادی موجدار اشاره کرد طرح این نوع ورق ها بصورت سینوسی بوده که در ساخت انواع سقف های شیروانی کاربرد دارد. ورق های فولادی موجدار رنگی از شکل دادن ورق های گالوانیزه بوجود می آیند که استحکام و مقاومت بالایی در برابر انواع خوردگی و زدگی از خود بروز می دهند.
رنگ ورق های فولادی موجدار
این نوع محصولات فولادی دارای تنوع رنگ بسیار گسترده ای می باشد که مشتریان و مصرف کنندگان می توانند نسبت به کاربرد ونیاز خود رنگ مورد علاقه خود را انتخاب نمایند.
از رنگ های محبوب و پرکاربرد ورق های فولادی موجدار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- رنگ قهوه ای مسی کد (RAL8004)
- رنگ زرد خربزه ای کد(RAL1028)
- رنگ قرمز ترافیک کد(RAL3020)
- رنگ سبز ترافیک کد(RAL6024)
رنگ های اشاره شده فقط چند نمونه از کد های رنگی فولاد موجدار می باشد همان طور که توضیح داده شد طیف رنگی آن بسیار گسترده می باشد.
ویژگی ورق های موجدار رنگی
ورق های موجدار رنگی به علت برخورداری از خصوصیات و ویژگی هایی برای بسیاری از سازه ها مناسب هستن که از این ویژگی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
*از طول عمر بالایی برخوردار بوده و استحکام و مقاومت بالایی در برابر حرارت و خوردگی از خود نشان می دهند.
*از وزن سبکی بهره مند هستند که سبب حمل و نقل و استفاده راحت تر از آن ها شده است.
*قابلیت انعطاف پذیری و شکل دهی بالایی دارند.
*قابل بازیافت بوده و با محیط زیست سازگاری بالایی دارند.
جنس رنگ های مورد استفاده در ورق فولادی موجدار رنگی
پوشش های پرکاربرد که در رنگ کاری ورق های فولادی موجدار رنگی از آنها استفاده می شود می توان به پلی استر PE، پلی استر اصلاح شده با سیلیکون SMP، پلی استر بادوام بالا HDP و پلی وینیلیدین PVDF اشاره کرد.
که هر کدام دارای ویژگی های خاصی می باشد که در زیر توضیح مختصری داده شده است:
- پلی استر(PE): این پوشش از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه تر بوده و دارای قدرت چسبندگی خوبی می باشد اما برای محیط هایی که حساسیت آن های بالا باشد زیاد مناسب نمی باشد. عمر مفید پوشش پلی استر معمولا کمتر از 10 سال می باشد. از کاربرد های آن می توان به ساخت انواع پانل های دیواری و سقف ها اشاره کرد.
- پلی استر اصلاح شده سیلیکونی(SMP): پوشش SMP از انعطاف پذیری کمتری برخوردار بوده و هزینه آن نسبت به پوشش پلی استر بالاتر می باشد از ویژگی های این پوشش می توان به حفظ رنگ بالا، سختی و استحکام اشاره کرد. عمر مفید این پوشش بالاتر از پوشش پلی استر و کمتر از پوشش HDP می باشد.
- پلی استر با دوام بالا(HDP): این نوع پوشش از استحکام بالایی برخوردار بوده و در برابر اشعه ماوراء بنفش و گچ مقاومت بالایی را بروز می دهد. پوشش پلی استر با دوام بالا از چسبندگی بالایی بهره می برد و عمر مفید آن بالای 15 سال می باشد این پوشش برای مناطقی که نیاز به استحکام و مقاومت بالایی دارند بسیار مناسب می باشد.
- پلی وینیلیدین فلوراید(PVDF): پوشش PVDF نسبت به پوشش های قبلی دارای طول عمر بسیار بالایی بوده و از لحاظ قیمتی نیز گران تر می باشد و مقاومت آن در برابر گچ و اشعه ماوراء بنفش بسیار عالی می باشد. این نوع پوشش فولادی برای استفاده در کارخانجات، نیروگاه ها و محیط های حساس بسیار مناسب می باشد.
در انتخاب ورق های فولادی موجدار رنگی باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
فولاد موجدار رنگی حتما باید متناسب با کاربرد و محیط مورد استفاده ما باشد. بنابراین ضروری است که در انتخاب این محصولات فولادی به چندین نکته توجه نماییم:
- فلز پایه که ورق از آن ساخته شده: فلز پایه مورد استفاده در ورق های فولادی موجدار رنگی بسیار مهم است با اینکه اغلب این محصولات از فولاد گالوانیزه و یا گالوالوم تشکیل میشوند اما گاها فولاد های موجدار رنگی به صورت از پیش رنگ شده به بازار عرضه می شوند که به نسبت دارای کیفیت پایین تری هستند.
- ضخامت فلز پایه سازنده: عامل بسیار مهمی که حتما در انتخاب فولاد موجدار رنگی باید به آن توجه شود ضخامت آن است که باید نسبت به کاربرد و نیازمان آن را انتخاب کنیم. زیرا هرچه فولاد ضخیم تر باشد از کیفیت و استحکام بالایی برخوردار است.
- نوع پوشش: همان طور که در قسمت بالاتر نیز توضیح دادیم پوشش های متنوعی در ورق موجدار رنگی مورد استفاده قرار می گیرد که از آن ها می توان به پلی استر(PE)، پلی استر اصلاح شده با سیلیکون(SMP)، پلی استر با دوام بالا(HDP) و پلی وینیلیدین فلوراید اشاره (PVDF) اشاره کرد که باید نسبت به هزینه و محیط مورد استفاده نوع پوشش را انتخاب کرد.
- ضخامت پوشش: فولاد موجدار از پیش رنگ شده از ضخامت پوششی کمتری بهره مند می باشد که در نتیجه سبب کاهش مقاومت آن به صورت چشمگیری در برابر خوردگی می شود، اما ورق های پوششی رنگی موجدار که در آن ها از فلز گالوانیزه و یا گالوالوم همراه با پوشش های پلی استری استفاده می شود ضخامت پوششی آن ها بسیار مقاوم تر است.
کاربرد های ورق های فولادی موجدار رنگی
ورق های فولادی موجدار رنگی به علت طیف رنگی گسترده و داشتن سطح صاف و زیبا در بسیاری از کاربردها مورد استفاده قرار می گیرد که در ادامه به چند مورد از کاربرد های آن ها اشاره می کنیم:
- ساخت انواع سقف های شیروانی
- پانل های دیواری و دیوار پوش ها
- دکوراسیون های داخلی و خارجی
- صنعت های ساختمان و عمرانی
- پارتیشن بندی های مختلف
قیمت ورق موجدار رنگی فولادی
عوامل مختلفی در تعیین قیمت ورق های موجدار رنگی موثر هستند که از آن ها می توان به بستر مورد استفاده، نوع پوشش، ضخامت و رنگ کاری اشاره کرد. علاوه بر موارد فوق نوسانات ارزی و تغییر قیمت محصولات فولادی مانند ورق گالوانیزه و گالوالوم نیز می تواند نقش بسزایی در تعیین قیمت ورق موجدار رنگی داشته باشد. همواره شما عزیزان و مصرف کنندگان گرامی می توانید با کارشناسان ما در مجموعه بازرگانی پلیت استیل یک تماس حاصل فرمایید تا قیمت انواع ورق های موجدار رنگی را به اطلاع شما برسانند.
جمع بندی
ورق های فولادی موجدار رنگی به علت برخورداری از لایه ی پوششی مقاومت و استحکام بالایی را ارائه می نمایند که برای مصارف گوناگونی مانند دکوراسیون های داخلی و ساخت سقف های شیروانی مورد استفاده قرار می گیرد. بهتر است در انتخاب ورق های فولادی موجدار رنگی بیشتر از هزینه کیفیت آن مد نظر باشد تا کارایی لازم را ارائه نماید.