برشکاری ورق فلزی، انواع روش های برش ورق فلزی و فولادی

انواع روش های برش ورق های فلزی و فولادی. برشکاری چیست؟

انواع روش برشکاری وقهای فلزی؟ کدام روش برش برای ما مناسب تر است ؟

برش ورق های فلزی و فولادی قبل از اینکه این ورق ها در کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار گیرند، فرآیندهای برش برای دستیابی به شکل ها و اندازه های مورد نظر از نقش مهمی ایفا میکنند. ورق های فلزی و فولادی به دلیل دوام و تطبیق پذیری زیاد در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

 یکی از روش های متداول برای شکل دادن انواع ورق فولادی استفاده از روش برشکاری می باشد که در این مقاله قصد داریم درباره انواع روش برشکاری ورق از تکنیک‌های سنتی گرفته تا فناوری‌های پیشرفته توضیحاتی ارائه نماییم لطفا تا پایان این مقاله با با همراه باشید. 

برشکاری ورق چیست؟

برش ورق به صورت های مکانیکی و دستی امکان پذیر می باشد. به جدا کردن و برش ورق های فولادی و تبدیل آن ها به قطعات کوچکتر برای استفاده در کاربرد مورد نیاز برشکاری ورق گفته می شود.

انواع روش های برشکاری ورق فولادی

همان طور که اشاره کردیم برشکاری ورق به دو صورت مدرن و سنتی امکان پذیر می باشد که در ادامه به توضیحات هر کدام از آنها می پردازیم:

از روش های سنتی برشکاری ورق فولادی می توان از موارد زیر نام برد:

روش های برش ورق فولاد

برش ورق فلزی به روش رزوه زنی:

از روش های سنتی که برای برشکاری ورق استفاده می شود. استفاده از دستگاه فرز و یا فرآیند رولینگ و فرمینگ می باشد اما این روش تا حدودی منسوخ گردیده و آنچنان دیگر کاربرد ندارد.

برش ورق فولادی با تراشکاری:

از دیگر روش های برشکاری ورق بصورت سنتی می توان از تراشکاری نام برد بدین صورت که برش ورق به شکل دورانی صورت پذیرفته و شکل های گوناگون از جمله مخروطی با این دستگاه امکان پذیر می باشد. به علت اینکه این روش بیشتر در صنعت خودرو کاربرد دارد استفاده از این روش نیازمند حوصله و دقت کافی می باشد.

برش ورق فلزی با فرزکاری:

فرایند این دستگاه به صورت چرخشی بوده که قابل کنترل بصورت دستی و اتوماتیک می باشد. روش فرزکاری در بین روش های سنتی جزء پرکاربرد و قدیمی ترین ها محسوب می شود.

برش ورق با سمباده زنی:

یکی دیگر از روش های سنتی برشکاری ورق سمباده زنی می باشد که به صورت سایشی عمل کرده و با برداشتن ماده از سطح فولاد سبب برش آن می شود.

برش ورق های فلزی با روش سنگ زنی:

این روش شبیه به روش سمباده زنی می باشد و همانند روش سمباده زنی از فرآیند سایشی استفاده می کند اما نسبت ماده ای که از روی فولاد بر می دارد به نسبت سمباده زنی بیشتر است. سطح های تولیدی با این روش معمولا از کیفیت بالایی برخوردار هستند.

از روش های مکانیکی و مدرن برش ورق های فلز فولادی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

برشکاری با این روش به علت اینکه دارای کیفیت و مرغوبیت بالایی می باشد و همچنین در زمان و هزینه سبب صرفه جویی می شود جزء روش های ایده آل برای برشکاری می باشد. در ادامه انواع روش برشکاری بصورت مدرن را با هم مرور می کنیم:

روش های پیشرفته برش ورق های فلزی

برش ورق فلز با پلاسما:

برش پلاسما یک روش برش حرارتی است که از یک مشعل پلاسما برای برش ورق های فلزی استفاده می کند. مشعل پلاسما یک قوس الکتریکی تولید می کند، گاز را یونیزه می کند و یک جت پلاسما ایجاد که فلز را ذوب می کند. برش پلاسما بسیار کارآمد است و می تواند ورق های فلزی ضخیم را با سرعت بالا برش دهد.استفاده از این روش به علت داشتن سرعت بالا و نیز به صرفه بودن از لحاظ اقتصادی بسیار پرطرفدار می باشد. که برای برش ضخامت های بین 1 تا 30 میلی متر مناسب می باشد.

برشکاری ورق فولادی با شعله:

در این روش جوشکاری نیاز به حرارت بسیار بالایی می باشد تا ورق برش داده شده، از کیفیت بالایی برخوردار باشد. البته این روش برای ورق هایی که نقطه ذوب پایین تری دارند مناسب نمی باشند زیرا امکان آن وجود دارد که در اثر حرارت زیاد ورق دچار تغییر شکل شود.

برش ورق فولادی و فلزی با واترجت:

برش ورق فلزی با واتر جت

همان گونه که از نامش پیداست برشکاری در این روش با آب صورت می پذیرد به این ترتیب که فشار بالای آب با ترکیبی از آب و ماده سایشی سبب برشکاری ورق می شود. به کمک این روش برش می توان ورق های فلزی را به اشکال پیچیده برش داد و همچنین باید گفت که این روش گرما تولید نمی کند و خطر اعوجاج مواد را به حداقل می رساند. این روش برشکاری در واقعه جزء برشکاری های سرد محسوب شده که دارای کیفیت بالای برش بوده و بیشتر برای ورق هایی که به دماهای بالا حساس هستند مناسب می باشد.

برش ورق با گیوتین:

گیوتین ها در سه مدل پنوماتیکی، مکانیکی و هیدرولیکی موجود می باشد. که جزء روش های سریع و با کیفیت برشکاری محسوب می شود گیوتن طبق نقشه ای که روی ورق های فولادی کشیده شده اقدام به برشکاری با استفاده از دو تیغه می نماید.

برش ورق آهنی با هواگاز:

برش با این روش دارای کیفیت بسیار بالایی بوده و ورق های برشکاری شده با این روش دارای لبه های صافی می باشند. به همین علت از روش های پرکاربرد بوده و بسیار مناسب می باشد. این روش بیشتر برای محصولات فولادی کم کربن و با آلیاژ کم کاربرد دارد.

برش با وایرکات:

برشکاری با این روش با فرآیند تخلیه الکتریکی استفاده می شود و بیشتر برای برش فلزات سخت مناسب می باشد. در این روش جریان الکتریکی تخلیه شده در تماس با قطعه کار سبب ایجاد گرما می شود که این حرارت سبب برش ورق می شود. استفاده از این روش مستلزم این می باشد که قطعه کار حتما رسانا باشد زیرا در صورت عدم رسانایی هیچ واکنشی صورت نخواهد پذیرفت.

برش ورقهای فلزی با لیزر:

این روش برشکاری مناسب برای ورق های ضخامت کمتر از 30 میلی متر می باشد برشکاری با این روش برای ورق هایی که دارای ضخامت بالایی هستند نیز قابل انجام میباشد اما سرعت برشکاری بسیار کاهش یافته و زمان آن افزایش می یابد. برشکاری با لیزر به سهولت انجام پذیرفته و حتی گاها به اپراتور نیز نیاز نمی باشد.

برش لیزری برش لیزری بسیار متنوع است و صنعت برش فلز و فولاد را متحول کرده است. این دستگاه از یک پرتو لیزر پرقدرت برای ذوب، سوزاندن یا تبخیر مواد استفاده می کند که منجر به برش دقیق و تمیز می شود. و برای ضخامت های مختلف ورق های فلزی قابل استفاده است.

نکات مهم برای انتخاب روش برشکاری مناسب

 

1. ضخامت ورق های فلزی و فولادی:

ضخامت ورق فلزی عامل مهمی در تعیین روش برش مناسب است. روش‌های سنتی ورق‌های نازک‌تر مناسب‌ هستند، در حالی که برش لیزری و برش پلاسما برای مواد ضخیم‌تر مناسب‌تر هستند.

2. پیچیدگی اشکال برش:

اگر قرار است ورق فولادی به اشکال پیچیده برش داده شود روش های برش پیشرفته مانند برش واترجت و برش لیزری توصیه می شود. این روش ها دقت و انعطاف پذیری بالایی در دستیابی به اشکال مورد نظر دارند.

روش های مختلف برش ممکن است منجر به سطوح مختلف کیفیت لبه شود. روش‌های سنتی ممکن است لبه‌های ناهمواری ایجاد کنند که نیاز به کار اضافی بیشتر برای تکمیل فرآیند برش دارد. از سوی دیگر، برش لیزری و برش واترجت اغلب منجر به صاف‌تر شدن لبه‌ها می‌شود و نیاز به ادامه کار برای بهبود کیفیت را کاهش می‌دهد.

کدام روش برشکاری مناسب می باشد؟

  • استفاده از روش لیزر و واترجت دارای ضایعات کمتری می باشد.
  • از برشکاری های مقرون به صرفه و اقتصادی می توان از هواگاز استفاده کرد.
  • اگر نمی خواهید کیفیت برشکاری بالا باشد روش پلاسما توصیه می شود.
  • اگر ظاهر ورق برای شما اهمیت دارد روش واترجت بهترین گزینه می باشد.
  • اگر برش منظم و ودقیق می خواهید حتما از روش لیزر و یا واترجت استفاده کنید.

 جمع بندی

روش های مختلفی برای برشکاری انواع ورق فولادی وجود دارد که می توان از آنها برای برش ورق های فولادی استفاده کرد.

هر روش بسته به ضخامت مواد، پیچیدگی اشکال و الزامات مد نظر، مزایا و ملاحظات خاص خود را دارد. ازتکنیک های سنتی برش مانند فرزکاری، سمباده زنی، … تا تکنیک های پیشرفته چون برش لیزری و برش واترجت گزینه های مختلفی برای رفع نیازهای مختلف صنایع وجود دارد. با درک روش های مختلف برش و کاربرد آنها، تولید کنندگان و سازندگان می توانند مناسب ترین روش را برای پروژه های خود انتخاب کنند و از برش دقیق و کارآمد ورق فلز و فولاد اطمینان حاصل کنند.

تکنیک های پیشرفته مانند برش لیزری، برش با جت آب و برش قوس پلاسما دقت و کارایی بالاتری را ارائه می دهند و امکان ایجاد اشکال پیچیده را فراهم می کند. 

شما عزیزان و همراهان گرامی بازرگانی پلیت استیل یک میتوانید سوالات خود را در قسمت نظرات طرح نمایید تا در اسرع وقت کارشناسان ما پاسخگوی سوالات شما باشند. و یا می توانید با شماره های مجموعه های بازرگانی ما تماس حاصل نمایید تا درباره برشکاری ورق و قیمت خرید و فروش ورق های برشکاری شده کارشناسان ما شما راهنمایی نمایند.