ورق فولادی برش خورده چه تفاوتی با ورق فابریک دارد
ورق فولادی چیست؟
این ورق های فولادی هم بصورت فرآیند نورد گرم و هم به صورت نورد سرد تولید می شوند که جزء پرکاربردترین محصولات فولادی در صنایع مختلف می باشند. ورق های فولادی برای اینکه قابل استفاده بوده و بتوان از آن ها در کاربرد های مورد نیاز استفاده کرد،باید تغییراتی در آن ها صورت می پذیرد برای عرضه محصولات فولادی بصورت شیت و رول نیازمند فرآیند برشکاری می باشد که این برشکاری باید با دقت و نظارت کافی صورت پذیرد تا از آسیب های احتمالی ورق فولادی مانند خمیدگی و کج شدن آن جلوگیری شود. در ادامه با هم با شیت فابریک و ورق برش خورده بیشتر آشنا خواهیم شد لطفا تا پایان ما را همراهی نمایید.
شیت فابریک چیست؟
عموما ورق هایی که عملیات تولید آن ها با سایز و ابعاد مشخص از طول، عرض و ضخامت گرفته تا نحوه بسته بندی اگر از کارخانه صورت پذیرد شیت فابریک گفته می شود. این محصولات فلزی به علت اینکه در کارخانه برش داده می شوند از دقت در برش بالایی بهره مند هستند و دارای کیفیت بالایی می باشند. از دیگر ویژگی های شیت های فابریک فولادی می توان به سطح صاف و کاملا یکنواخت آن اشاره کرد که عاری از هرگونه فرورفتگی و کج شدگی می باشد. نحوه برشکاری ورق شیت در کارخانه بدین صورت می باشد که پس از عملیات نوردی گرم بسته بندی محصولات فولادی به صورت کلاف می باشد که برش آن ها برای اینکه دارای کیفیت باشد و محصول برشی مطابق با سایز و اندازه سفارشی مشتری باشد از دستگاه های مخصوصی استفاده می گردد.
ورق برش خورده چیست؟
این محصولات فولادی تحت فرآیند نوردی گرم تولید شده و از پرکاربردترین ها در صنعت می باشد. معمولا برش این محصولات فولادی در کارخانه صورت نمی پذیرد و بعد از اینکه با ابعاد مشخص از کارخانه خارج شد با استفاده از دستگاه ها و روش های برشکاری مانند لیزر در بنگاه ها یا انبار ها برش داده می شود. ورق برش خورده به علت اینکه به روش نوردی گرم و به شکل ماده اولیه تختال فولاد و یا اسلب تولید می شود از ضخامت کمتری بهره مند بوده ولی در مقابل عریض تر می باشد.
تفاوت ورق برش خورده با فابریک
تفاوت عمده شیت های فابریک با ورق برش خورده مربوط به شیوه تولید آن ها می باشد همان طور که اشاره کردیم شیت های فابریک با استفاده از ابعاد، ضخامت مشخص و نهایت دقت و کیفیت در کارخانه برش داده می شود اما در مقابل ورق های برش خورده بعد از اینکه از کارخانه خارج شدن در بنگاها و یا انبارهای آهن آلات با استفاده از انواع روش های برشکاری، برش داده می شوند.
دومین تفاوت آن ها مربوط به نحوه برشکاری آن ها می باشد که در برشکاری شیت های فابریک از اپراتورها و مهندسان متخصص در کارخانه استفاده می شود اما در ورق برش خورده اپراتور هایی که فرآیند و عملیات برشکاری را انجام می دهند زیاد ماهر نبوده و از تخصص کافی بهره مند نمی باشند، به همین علت کیفیت ورق برش خورده نسبت به شیت فابریک پایین تر می باشد. سومین تفاوت بین این دو ورق مربوط به قیمت آن ها می باشد شیت های فابریک به علت کیفیت بالا در برشکاری، دارای قیمتی بالاتر نسبت به ورق برش خورده هستند.
دستگاه اسلیتر چیست؟
دستگاه اسلیتر یا Slitter از دستگاه های برشکاری محصولات فولادی محسوب می شود که در زمره بروز ترین و مجهزترین دستگاه های برشکاری قرار می گیرد. این دستگاه در دو نوع مختلف در بازار وجود دارد که نسبت به هم از جنبه هایی تفاوت دارند. که عمده تفاوت آن ها مربوط سرعت برشکاری آن ها می باشد.
دستگاه اسلیتر به صورت های برش عادی و برش با سرعت بالا موجود می باشد. که در دستگاه برش عادی در هر دقیقه فقط می توان کمتر از 50 متر ورق را برش داد اما در نسخه پیشرفته تر و پرسرعت این دستگاه امکان برش ورق فولادی در هر دقیقه حداقل 150 متر می باشد. با دستگاه اسلیتر امکان برشکاری انواع ورق های فولادی مانند ورق سیاه، ورق روغنی، رنگی و گالوانیزه وجود دارد. امروزه استفاده از دستگاه اسلیتر در کارخانجات بسیار رایج و مرسوم می باشد که علت آن مربوط به برشکاری دقیق و صاف دستگاه اسلیتر می باشد.
کاربرد شیت فابریک و ورق برش خورده چیست؟
محصولات فولادی از ملزومات جداناپذیر در صنعت می باشند که هرکدام دارای کاربرد های منحصر بفردی هستند که درباره ی انواع ورق های فولادی مانند شیت فابریک و برش خورده این قضیه نیز صدق می کند که در ادامه به چندین مورد از کاربرد های ان ها اشاره می کنیم:
*صنعت ساخت و ساز
*صنعت خودروسازی
*ساخت انواع مخازن
*صنعت دریانوردی و انواع کشتی ها
*راه و شهرسازی
*لوازم خانگی
شیت فابریک یا ورق برش خورده؛ کدام برای استفاده مناسب می باشد؟
اینکه شیت فابریک یا ورق برش خورده مناسب است کاملا بستگی به خود فرد دارد. البته باید این موضوع را در نظر گرفت که استفاده از کدام ورق برای برطرف کردن نیاز و کاربرد ما مفید می باشد پس بهتر است در قدم اول کاربرد و نیاز خود را مشخص کرده و سپس به انتخاب شیت فابریک یا ورق برش خورده بپردازیم. البته از سویی اگر هزینه پروژه برای کارفرما مهم باشد استفاده از ورق های برش خورده مناسب تر می باشد ولی در مقابل شیت های فابریک با اینکه از هزینه های نسبتا بالایی برخوردارند اما دارای کیفیت و ابعاد دقیق تر نسبت به ورق های برش خورده هستند.
جمع بندی
در این مطلب به شیت فابریک فولادی و ورق برش خورده پرداختیم ونیز تفاوت های آن ها را با هم مورد بررسی قرار دادیم. و همان گونه که اشاره شد به غیر چند مورد تفاوت نسبت به هم در کل هر دو ورق دارای کیفیت بالایی بودند ولی به طور کلی استفاده از شیت های فابریک با کیفیت تر بوده و از نظر ظاهری دارای سطحی یکنواخت و همراه با ابعاد های دقیق تری می باشند. اما از سویی دیگر شیت های فابریک به علت فرآیند برشکاری در کارخانه از قیمت بالایی بهره مند بودند که برای پروژه هایی که مسائل مالی مطرح باشد زیاد مناسب نمی باشد.