ورق شیروانی یا ورق سقفی چیست؟ انواع ورق های سقف شیروانی
برای تهیه ورق های شیروانی یا ورق سقفی ابتدا ورق فولادی طی فرآیند های مختلفی مانند گالوانیزاسیون سرد یا گرم به ورق گالوانیزه تبدیل می شود ورقی که طی گالوانیزه سرد به وجود می آید ورق روغنی و ورقی که طی گالوانیزه گرم بوجود می آید ورق سیاه نامیده می شود. که این فرآیند به علت افزایش مقاومت و استحکام ورق می باشد.پس از طی کردن مراحل فوق ورق گالوانیزه به دست آمده با استفاده از ابزار آلات و دستگاه های مخصوص شکل و فرم داده می شود تا ورق شیروانی بدست آید. در واقع ورق شیروانی زیر مجموعه ورق های گالوانیزه می باشد.
ورق های سقفی در انواع مختلف وجود دارد که هر کدام کاربرد های متفاوتی دارند. از ویژگی های مهم ورق های سقفی می توان به تنوع زیاد، رنگ بندی متفاوت و نصب آسان آن اشاره کرد. که در ادامه به بررسی انواع ورق شیروانی و کاربرد های آن ها می پردازیم لطفا تا پایان با ما همراه باشید.
انواع ورق شیروانی
ورق شیروانی را می توان در دسته بندی های مختلفی تقسیم بندی کرد که می توان از انواع ورق سقفی به شادولاین، طرح سفال، دامپایا لمبه، ذوزنقه و سینوسی یا کرکره ای اشاره کرد که باهم خصوصیات و کاربرد های آن ها را بررسی می کنیم.
* ورق سقفی شادولاین:
ورق های شیروانی شادولاین به علت ظاهر جذاب و تنوع رنگ بندی که دارد که یکی از بهترین انتخاب ها می باشد این نوع ورق شیروانی به ورق شیروانی ذوزنقه شباهت های دارد. اما به علت طرح های اضافه تری که نسبت به ورق شیروانی ذوزنقه دارد بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. از ویژگی های مهم ورق شیروانی شادولاین می توان به مقاومت در برابر زنگ زدگی، رطوبت و نور آفتاب اشاره کرد. بازه ضخامت ورق های شیروانی شادولاین بین 5/0 تا 7/0 میلیمتر متغیر می باشد. از کاربرد های ورق شیروانی شادولاین می توان به سقف های سازه ها و پارتیشن بندی محیط های مختلف اشاره کرد.
* ورق شیروانی طرح سفال:
این نوع ورق های شیروانی با اینکه از نظر ظاهری جزء زیباترین ورق های شیروانی می باشد اما به دلیل زمان بر بودن تولید و شکل دهی سخت در دسته بندی ورق های شیروانی با قیمت بالا قرار می گیرند. با این اینکه این نوع ورق شاید از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نباشد اما به علت خصوصیات ظاهری جذاب و تنوع رنگی باز هم پرطرفدار بوده و مورد استفاده قرار می گیرد. از ورق های شیروانی طرح سفال بیشتر در سقف سازه هایی که در مکان های پربارش قرار دارند استفاده می شود. از ویژگی این ورق ههای طرح سفال می توان به مقاومت، استحکام و سبک بودن آن اشاره کرد.
انواع ورق های شیروانی طرح سفال
ورق های شیروانی طرح سفال می توان در سه دسته تقسیم بندی کرد که عبارتند از:
ورق شیروانی طرح سفال پالرمو:
همان گونه که از نامشان پیداست، این نوع ورق شیروانی در شهر پالرمو ایتالیا بیشتر مورد استفاده می باشد که از دلایل آن می توان به شرایط آب و هوای خاص این منطقه اشاره نمود. از ویژگی های مهم این ورق شیروانی می توان به استحکام، مقاومت و مقرون به صرفه بودن اشاره کرد. همچنین دارای قابلیت نصب راحت و سریع هستند.
ورق سقفی طرح سفال پرچین:
این ورق شیروانی علاوه بر سقف سازه برای محیط های که نیاز به سایبان دارند نیز مناسب می باشد. این نوع ورق طرح سفال مانع از ورود جریان هوا به سطح زیرین خود می شود که از ویژگی های مهم آن است. وبیشتر برای پوشش دادن پارکینگ ها و محیط های رو باز به عنوان سایه بان کاربرد دارد.
ورق سقفی طرح سفال ژنوا:
این ورق همانند ورق شیروانی پالرمو مربوط به کشور ایتالیا می باشد. و با عنوان طرح سفال فرانسوی نیز شناخته می شوند. اما نسبت به ورق سقفی پالرمو دارای مقاومت و استحکام بیشتر و از لحاظ قیمتی نیز به مقرون به صرفه تر می باشند. از کاربرد های مهم ورق های طرح سفال ژنوا می توان به ساخت سقف های انواع ویلاها و آلاچیق ها اشاره کرد.
* ورق شیروانی دامپا یا لمبه:
ورق شیروانی دامپا یا لمبه بصورت پانل های جداگانه می باشند که به راحتی به هم متصل شده و با جوش و پرچ در جای خود محکم می شوند. ضخامت این ورق نسبتا به ورق های دیگر ظریف تر می باشد. و در انواع گالوانیزه، روغنی و آلومینیومی وجود دارد. از ویژگی های ورق های شیروانی دامپا یا لمبه می توان به قیمت مناسب آن، امکان تعویض جداگانه هر پانل در صورت آسیب دیدگی و قابلیت رنگ آمیزی آن اشاره کرد.
* ورق شیروانی ذوزنقه:
همان گونه که مشخص می باشد ظاهر این نوع ورق ذوزنقه ای می باشد. بصورتی که شکل های روی سطح آن بصورت پیوسته و تکرار شونده ادامه دارند. ضخامت ورق های شیروانی ذوزنقه بین 4/0 تا 6/0 میلی متر می تواند تغییر کند، اما عرض ورق های سقفی ذوزنقه ثابت بوده و معمولا بین 1000 تا 1250 میلی متر می باشد. ولی طول این نوع ورق سقفی می تواند در ابعاد دلخواه مشتری باشد که مهم ترین عامل در تعیین قیمت ورق ذوزنقه است. از کاربرد های مهم ورق ذوزنقه می توان به ساخت سقف های شیروانی و حصارکشی اشاره کرد.
* ورق شیروانی سینوسی یا کرکره ای:
این نوع ورق سقفی از لحاظ قیمتی کم هزینه و مقرون به صرفه می باشد نامگذاری این ورق شیروانی به علت موج های سینوسی که در روی سطوح خود دارند می باشد. ضخامت های ورق سینوسی بین 4/0 تا 6/0 میلی متر و عرض های آن 1000 و 1250 میلی متر می باشد. از ویژگی های مهم این ورق می توان به سبک بودن آن اشاره کرد.
کاربرد های انواع ورق های شیروانی
همان گونه که توضیح داده شد ورق های سقفی دارای انواع مختلفی هستند که به سبب مقاومت، استحکام، مقرون به صرفه بودن و زیبایی دارای کاربرد های متنوعی می باشند که مهمترین آن ها مربوط به ساخت انواع سقف های شیروانی می باشد. در ادامه چندین مورد دیگر از کاربرد های ورق های سقفی را ذکر می کنیم:
- سقف انواع سازه ها
- حصارکشی
- استفاده در اماکن ورزشی و تجاری
- سقف محیط های روباز و پارکینگ ها
- ساخت انواع گلخانه ها
قیمت ورق شیروانی
در تعیین قیمت ورق شیروانی عوامل زیادی تاثیر گذار هستند. از عوامل مهم در تاثیر قیمت ورق سقفی می توان به ابعاد، ضخامت و جنس ورق های شیروانی اشاره کرد با توجه به این که ورق شیروانی در دسته بندی ورق های گالوانیزه قرار دارد نوسانات قیمت ورق گالوانیزه در تعیین قیمت این ورقها نیز موثر است. شما همراهان عزیز مجموعه بازرگانی پلیت استیل یک می توانید جهت دریافت قیمت و موجودی انواع ورق شیروانی با کارشناسان مجموعه ما در تماس باشید.